Obituary – Christiaan van Gorkum

Published on November 3, 2015
Obituary – Christiaan van Gorkum

Op vrijdag 30 oktober 2015 is door een noodlottig ongeval de oud-Life Science and Technology (LST) student Christiaan van Gorkum overleden. Zijn passie kajakken heeft hem plotseling en veel te jong uit ons midden gerukt. Hij is slechts achtentwintig jaar oud geworden.

Christiaan was als student en later als alumnus zeer betrokken bij het wel en wee van de opleiding LST. Hij heeft veel studenten bij LST-practica geassisteerd en ging bijvoorbeeld met het Reizend DNA Lab door heel Nederland. Als lid van de LST bachelor opleidingscommissie nam hij het op zijn karakteristieke wijze op voor de studiegenoten die door ontstane situaties in de problemen dreigden te komen.

Hij heeft als bevlogen onderzoeker onderzoek gedaan naar het effect van mitochondriale DNA mutaties op het ontstaan van diabetes en in een ander onderzoeksproject heeft hij een tot dan toe onbekend metalloproteinase uit de E. coli bacterie geïsoleerd. Zijn echt grote passie, die tijdens de masterfase tot bloei is gekomen werd Science Based Business. Hier vond hij de door hem zo geliefde combinatie van wetenschap en industriële business.

Slechts enkele weken geleden heeft Christiaan voor het nieuwe LST advanced minor vak Literature, Research & Validation een verhaal gehouden over zijn ervaringen en belevenissen bij Janssen Biologics BV als medewerker. De studenten van verschillende Life Sciences opleidingen hebben zeer geboeid naar Christiaan geluisterd. Zij zullen door zijn verhaal hun toekomst mogelijk anders gaan invullen. Hij en wij hadden nog vele plannen samen, maar dat is hem en ons niet gegund geweest.
Wij wensen zijn familie en vrienden alle sterkte toe in deze voor ons allemaal verdrietige tijd.

Prof. dr. Mathieu Noteborn
Opleidingsdirecteur Life Science and Technology – Leiden Institute of Chemistry

Discover the world at Leiden University